MICRONEEDLING + RADIOFREQUENTIE

MICRONEEDLING + RF

Microneedling + RF of fractionele RF zijn hoge frequentie electromagnetische korte golflengten. De microneedling creëert duidelijke microkanalen in de oppervlakkige lagen van de huid en veroorzaakt huidregeneratie en collageenstimulatie.

RF staat voor Radio Frequentie. De radiofrequentie leidt tot thermische energie. De dermislaag van de huid wordt dus eigenlijk opgewarmd, zodat collageen en elastine worden aangemaakt. Dit zal de weefsels remodelleren, wat huidverstrakking en vermindering van rimpels geeft.

Microneedling en RF-microneedling:
wat zijn de verschillen?

Van microneedling hebben de meeste mensen wel eens gehoord, maar microneedling mét radiofrequentie, dat is voor velen nog een nieuw begrip. Huidspecialist D-Cares combineert microneedling met radiofrequentie (RF) energie. Deze behandelmethode is ontwikkeld om de voordelen van microneedling nog meer te vergroten. Bij D-Cares bieden we zowel microneedling als RF-microneedling aan. Maar welke behandeling is voor jou geschikt? We geven je graag informatie om te helpen beslissing welke techniek het beste is voor uw huid.

Wat is microneedling?
Bij microneedling wordt een vibrerende pen over de huid bewogen om gecontroleerde microverwondingen te veroorzaken in de vorm van microscopisch kleine gaatjes in de huid. Dit activeert de huidcellen om zich te vernieuwen en de bindweefselcellen om nieuw collageen te produceren. Op deze manier wordt de huid frisser, beter doorbloed en sterker.

Wat is RF-microneedling?RF-microneedling maakt gebruik van speciale ‘geactiveerde’ gouden naalden om micropuncties in de huid te creëren en tegelijkertijd radiofrequente energie af te geven via deze puncties. Bij RF-microneedling worden naaldjes dus gebruikt met als doel de radiofrequentie in de lederhuid te brengen. Radiofrequentie zorgt voor de toevoeging van warmte, waardoor de productie van huidverbeterende eiwitten en enzymen zoals collageen, elastine en hyaluronzuur nog sterker is.

Verschillen in indicaties:
De Pen is een perfecte methode om restacné, rode en bruine vlekjes na acné, kleine littekentjes (minder dan 6 maanden oud) en grove poriën te verminderen. Microneedling is ook een gemakkelijke en eenvoudige huidbehandeling voor mensen met beginnende huidveroudering, die de verschijning van fijne lijntjes en rimpelvorming op een natuurlijke manier willen uitstellen.

WAT IS RF-MICRONEEDLING?

RF-microneedling is de meest effectieve manier om oudere acné-littekens, onregelmatige huidtextuur, striae, operatielittekens, littekens door brandwonden en andere traumalittekens te verbeteren. Bij rimpels en huidverslapping is RF-microneedling ook een stuk sterker, vanwege de werking in de diepte en de toegevoegde warmte. Als je van middelbare leeftijd bent, zal ik eerder kiezen voor RF-microneedling.

Hoe ziet de huid er uit na de behandeling:

De nabehandeling:
Het is belangrijk voor het mooiste resultaat om je aan de voorschriften te houden:

Hoeveel behandelingen heb je nodig?
Het is per persoon en indicatie hoeveel behandelingen je nodig hebt maar hieronder een indicatie. Elke behandeling werkt nog een aantal maanden na omdat je collageen tijd nodig heeft om aangemaakt te worden.

Wanneer mag je de RF-Microneedling behandelingen niet ondergaan?

Er zijn enkele indicaties waarbij we je niet mogen behandelingen. Hieronder de meest voorkomende: