SPOT REMOVER
COAGULATIE

Apparaat voor het verwijderen van: pigmentvlekken, oneffenheden, rode puntjes, wratten en fibromen (steelwratjes).

SPOT REMOVER COAGULATIE

Coagulatie is een resultaatgerichte behandeltechniek waarbij door onze huidspecialist goedaardige huidaandoeningen worden weggebrand. Tijdens de behandeling van bijvoorbeeld couperose gaan we met een klein naaldje oppervlakkig de huid in. Het naaldje wordt warm, waardoor de eiwitten in het bloedvaatje oplossen, het bloed stolt en het couperosevaatje trekt weg (slipt dicht). Bij fibromen, pigmentvlekken/ouderdomsvlekken, bloedblaasjes en steelwratjes verdampt het huidweefsel, waardoor er een oppervlakkig “schaafwondje” overblijft. Bij coaguleren van huidoneffenheden in het gelaat of lichaam geneest dit vaak volledig binnen een week.

COAGULATIE, WAT IS HET EN HOE WERKT HET?
Coagulatie is een techniek waarbij goedaardig huidweefsel wordt weggebrand. Wanneer is vastgesteld dat de huidafwijking geschikt is om met coagulatie te verwijderen wordt de te behandelen plek (bv een bolvormige moedervlek) ontsmet met een antiseptische oplossing. Vervolgens wordt met een staafje dat verbonden is met het coagulatieapparaat de moedervlek of het steelwratje weggebrand. Het moedervlekweefsel ‘verdampt’ en er blijft een brandwondje over. Dit geneest ook als zodanig. In het gezicht geneest dit over het algemeen binnen 10 dagen volledig, op andere plaatsen van de huid kan het echter soms wel tot 3 weken duren voordat volledige genezing is bereikt. 

VERZORGING NA DE INGREEP
Het is verstandig de wondjes na de ingreep minstens 5 dagen droog te houden. Hoe droger de plekjes blijven hoe mooier ze genezen. Het is verstandig om de behandelde plek gedurende tenminste 2 weken niet bloot te stellen aan fel zonlicht in verband met de kans op pigmentatie afwijkingen. De huid dient na het afvallen van het korstje in te worden gesmeerd met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor van minstens 30 SPF.

COSMETISCH RESULTAAT
Het cosmetisch resultaat is afhankelijk van een aantal factoren. De locatie: Coagulatie wondjes genezen in het gezicht vaak fraaier en minder opvallend dan ergens anders op het lichaam. De grootte van de behandelde plaats:Hoe groter het te behandelen gebied is, hoe groter & daardoor opvallender het uiteindelijke litteken(tje) zal zijn. De verzorging van de huid na de ingreep: Het nat laten worden van het verse wondje, wondinfectie & blootstelling aan de zon kunnen het cosmetisch eindresultaat nadelig beïnvloeden.

WELKE HUIDAFWIJKINGEN ZIJN VOOR COAGULATIE GESCHIKT?
– Fibromen, steelwratjes
– Bolvormige moedervlekjes
– Tele & Spider-Naevi, couperose
– Voet en/of handwratjes

COUPEROSE BEHANDELING

– Per 15 – 20 minuten

STEELWRATJES BEHANDELING

– Per 15 – 20 minuten

– Fibroom, moedervlek of steelwratjes 

CONTRA-INDICATIES
Melanomen (ga hiermee altijd naar uw huisarts) | Pacemaker | Hartritme stoornissen | Bloedziekte | Bloedverdunners | Koorts | Epilepsie | Chemotherapie | Zwangerschap | Suikerziekte | Herpesinfectie