MICRONEEDLING

MICRONEEDLING

Microneedling is een bewezen effectieve cosmetische behandelmethode, die enorm populair is! Frisser, egaler, gladder of minder lijntjes? Wat is jouw wens?

Heb jij last van een doffe of vlekkerige huid, of stoor jij je juist aan die grove en onregelmatige structuur? Neem dan afscheid van je oneffen huid! Een Microneedling behandeling heeft algemene huidverbeterende eigenschappen. Bij Beauty en huidspecialist D-Cares wordt er gewerkt met de nieuwste innovatie op het gebied van Microneedling.

Resultaat
Tijdens een behandeling worden er op hoge snelheid minuscule verticale kleine gaatjes in de huid gemaakt. Door de microwondjes komen groei- en helende factoren vrij, wat zorgt voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine in de huid. Het gevolg: de huid gaat zich gedragen als een jongere huid. Celvernieuwing treedt op en de huid wordt hierdoor zichtbaar egaler, pigmentvlekken verminderen en de structuur verbetert. Na een Microneedling behandeling is de huid merkbaar strakker, gladder en steviger.

Wat kun je behandelen met microneedling?
Met microneedling kun je uiteraard je gezicht behandelen, maar het kan ook toegepast worden op andere zones van je lichaam waar je een huidprobleem hebt. Iedereen heeft baat bij microneedling, je hoeft niet een specifiek huidprobleem te hebben.

Hieronder een lijst met punten die je kunt verbeteren met microneedling. Los daarvan zorgt deze behandeling voor een frisse, egale en gelijkmatige huid.

FAQ MICRONEEDLING

Voor wie is microneedling niet geschikt?
Bijna elke huid is geschikt om een microneedling behandeling te ondergaan.
Echter raad ik het af als:
– Je zwanger bent
– Borstvoeding geeft
– Roaccutane (acne medicatie) gebruikt (wacht 3-6 maanden)
– Vitamine A (tretinoïne) medicijn gebruikt
– Tetracycline gebruikt (ivm lichtovergevoeligheid)
– Onderliggende huidaandoeningen hebt (huidkanker, infecties)
– Keloïdvorming (overmatige littekenvorming) hebt (gehad)

Nazorg:
Meestal is de huid na de behandeling gevoelig, rood, licht gezwollen en je kunt wat korstjes hebben. Ook kan de huid strak aanvoelen. Je huid zal binnen een week kalmeren en er mooier uitzien. Na de behandeling mag je meteen naar huis. Door gebruik te maken van huidverzorging van medische kwaliteit bereidt je je huid goed voor op de procedure en voorzie je de huid van belangrijke voedingsstoffen tijdens het herstel. Door tevens je huid goed te beschermen tegen verdere schade, zorg je voor een goed herstel en maximale resultaten. Het is op zijn minst belangrijk om de huid tijdens het herstel te hydrateren met een niet-verstoppende vochtinbrengende crème.

Je kunt je gezicht na ongeveer 8 uur wassen. Met een beetje make-up kun je meestal de volgende dag al aan het werk. Ik kan je vragen om op de dag van de behandeling geen make-up op te doen, maar omdat het belangrijk is om de huid tegen de zon te beschermen, is een kwalitatieve zonnebrandcrème altijd wel aan te raden. Hierbij wordt aangeraden om minimaal factor 50 elke 2-3 uur op te smeren.

Wanneer zijn de resultaten van de behandeling zichtbaar?
Na de microneedling behandeling is er niet direct resultaat te zien. Dit komt doordat de huid zes tot acht weken nodig heeft om collageen te kunnen vormen. Collageen vorming is afhankelijk van de aanmaak vanuit het lichaam zelf, de zogenaamde herstelcapaciteit. De vorming van collageen en elastine gaat nog maandenlang na de microneedling behandeling door, waardoor je huid een steeds gezondere kleur krijgt en egaler wordt.

Hoelang houden de resultaten van een Microneedling behandeling aan?
Hoe lang de resultaten van microneedling aanhouden is afhankelijk van je leeftijd en de staat van je huid. Bovendien kan het zijn dat je meerdere behandelingen nodig hebt voordat je een goed resultaat hebt bereikt. Daarnaast zullen er hoogstwaarschijnlijk op een gegeven moment microneedling onderhoudsbehandelingen nodig zijn. Maar als je doorgaat met een effectief huidverzorging regime, naast regelmatige huidverzorging behandelingen, zou je zes maanden tot een jaar de resultaten kunnen behouden voordat je een onderhoudsbehandeling nodig hebt.

Wordt Microneedling vergoed door de verzekering?
Een microneedling behandeling wordt soms vergoed. Als de behandeling wordt ingezet ter bestrijding van acne littekens zullen sommige zorgverzekeringen een vergoeding aanbieden. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en het aanvullende pakket dat je hebt afgesloten. Ook verschilt het bedrag per verzekeraar, dus check dit vooral even bij je eigen verzekering.

ZONE BEHANDELING GELAAT

De microneedling zone behandeling kan ingezet worden op de huid rondom de ogen, wallen, donkere kringen, de wangen, mond of een litteken. Wij needlen hyaluronzuur in, zo wordt ‘t collageen weer gestimuleert om lijntjes, littekens en hyperpigmentatie te verminderen. De mono (enkele) naald is ook heel goed inzetbaar op zones zoals b.v. de frons/voorhoofd rimpels, neus lippen plooi of lijntjes rondom de mond.

MICRONEEDLING GELAAT

Ik start met het reinigen van de huid, daarnaast scrub ik alle dode huidcellen van de huid af en daarna kan het needlen starten. Wij brengen als tussenstof een hyaluronzuur aan met serum aangepast op het huidtype. Na het needlen masseren wij het overtollige hyaluron serum en cocktail in. Als afsluiting wordt er een spf 50 crème aangebracht.

PIXEL PEELING MICRONEEDLING

De Pixel Peel is een combinatie van Microneedling en Peelingzuur. Door de combinatie van peeling en Microneedling – die minuscule openingen in de huid maakt – kan de peeling vloeistof dieper penetreren, waardoor er sneller en beter resultaat kan worden behaald. Voor optimaal effect wordt de Pixel peel twee keer uitgevoerd. De Pixel peel is geschikt voor de behandeling van huidveroudering, zonschade, (acne) littekens, pigmentatie, grove porie structuur of het opfrissen van de huid.

Voor deze behandeling is een vergoeding door de zorgverzekeraar mogelijk.