PERMANENT LASEREN

Permanent laser ontharen met de Diode Ice Laser 3 Wave.

PERMANENT LASEREN MET DE DIODE ICE LASER 3 WAVE

HOE WERKT EEN DIODE ICE LASER 3 WAVE?
De Diode ice laser 3 wave werkt op een golflengte van 755nm, 808 nm en 1064 nm. Deze 3 verschillende golflengtes komen tegelijkertijd uit om in de verschillende haardieptes te werken om een permanent bereik voor permanente ontharing te verkrijgen. De energie (808nm) die vrij komt uit de Diode laser wordt door de melanine in het haar en de haarfollikel geabsorbeerd waardoor deze na 2 weken verdwijnt. Wanneer de kortstondige afgifte van warmte tot diep in het haarpigment doordringt, zorgt de uiterst gekoelde kap ervoor dat de huid goed beschermt blijft.

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG? 
Haren hebben 3 groeifases; groeifase, overgangsfase en rustfase. De diode ice laser 3 wave verstoort het groeipatroon in de groeifase. Aangezien niet alle haren zicht gelijktijdig in deze fase bevinden, zijn er meerdere behandelingen nodig. Het aantal behandelingen hangt af van het haar-en huidtype. Gemiddeld is dit voor dames 5-9 behandelingen en voor heren 6-12 behandelingen. De behandelingen hebben een tussenpauze van 4 a 6 weken.

WELKE RESULATEN MAG JE VERWACHTEN?
Tot 98% permanente haarverwijdering. Het nodige aantal behandelingen voor deze resultaten is afhankelijk van het haar en huidtype, lichaamsgebied en hoeveelheid haargroei. Heeft u een veranderde hormonale fase, dan zijn er mogelijk meer behandelingen nodig, dit is een natuurlijk proces waar de laserbehandeling niets aan kan doen. Nieuwe hormonale haren kunnen door de jaren heen tevoorschijn komen. Hiervoor wordt een onderhoudsbeurt aangeraden.

VOOR WIE IS DEZE BEHANDELING GESCHIKT?
Permanent laseren kan voor iedereen. Zowel lichte als donkere huidtypes kunnen een optimaal resultaat verwachten. Het beste resultaat heb je met dikke, sterke en donkere haren. Dunne haartjes met weinig pigment zijn moeilijker te behandelen omdat de laser op het pigment van de haarfollikkel werkt.

IS HET VEILIG?
De diode ice laser 3 wave is voorzien van alle wettelijke certificaten voor veiligheid. Klinische studies tonen aan dat de diode ice laser 3 wave als ‘ enige ‘ ontharingslaser van de FDA ( Food and Drug Administration ) determ definitieve haarverwijdering mag dragen. De laserinstellingen zijn heel nauwkeurig ingesteld om de juiste diepte en locatie van de haarfollikel vast te stellen. De gekoelde kop koelt de huid gedurende de volledige behandeling af, waardoor beschadiging van de huid geen kans maakt. De diodelaser bij D-Cares is zeer doeltreffend.

VOOR, TIJDENS EN NA DE BEHANDELING

VOOR

De te behandelen zone 2 weken niet meer blootstellen aan zonlicht. 6 weken van tevoren niet meer epileren of waxen; scheren mag wel. 2 weken van tevoren stoppen met het gebruik van bruinversneller of snelbruiners. De te behandelen zone wordt een dag van tevoren nat geschoren door de klant zelf.

TIJDENS

Er wordt een gel aangebracht voor een goede geleiding. Zowel klant als behandelaar draagt uit voorzorg een laser bril ter bescherming van de ogen. De duur van de behandeling hangt af van de zone (bovenlip circa 2 min- benen circa 20 min).

NA

Na de behandeling kan de huid licht gevoelig en rood worden. Dit is een korstondige reactie die wordt veroorzaakt door de hitte die de laser aan de haarfollikel los laat.

CONTRA-INDICATIES:
Inname van zware vitamine A preparaten ( roaccutane ) en cortisone | Personen met chronische herpes ( enkel bij behandeling van bovenip en kin ) dienen 1 week vantevoren een preventieve creme te gebruiken, bijvoorbeeld zovirax | Na een chemische of zuur peeling, medische microdermabrasie, CO2, laser, e.d. minstens 6 maanden wachten om deze zone te behandelen | Zwangerschap | Pacemaker | Verse littekens van operaties ( na 2 maanden kan het wel | Metalen in of net onder de behandelen huidzone | Pinnen of schroeven in botten en gewrichten | Gebruik van bepaalde medicatie die lichtgevoelig zijn | Overgevoeligheid van de huid na bestraling tegen kanker